Heusden en Altena

Wandelen in het Land van Heusden en Altena

In het Land van Heusden en Altena zijn er een aantal mogelijkheden voor een mooie wandeltocht. Wandel door De Kornsche Boezem in Dussen. Maak een mooie wandeling in het nationaal park De Brabantse Biesbosch. Maak een wandeling langs het Pompveld of een wandeltocht over het Liniepad. Erg populair is het Oostwaardpad van ongeveer 21 kilometer lang. Veel wandelpaden gaan over boerenland die door de boeren ter beschikking zijn gesteld. Tijdens een wandeling kunt u genieten van prachtige vergezichten en mooie Hollandse wolkenluchten.

Het Pompveld

Centraal gelegen vinden we in het Land van Heusden en Altena het Pompveld. Wandel langs de grienden, kleinere bossen en weilanden. Het gebied heeft ook een eendenkooi. 

Forten in Altena

In het Land van Heusden en Altena kunnen we naast een wandeling door het vlakke polderland genieten van een aantal forten. In Altena hebben we fort Altena, Bakkerskil en Giessen. Een aanrader is een wandeling over het Liniepad tussen Werkendam en de vesting Woudrichem. Maak een wandeltocht door de geschiedenis heen en wandel langs de forten in dit gebied.

Altena een mooi gebied

Natuurgebieden in Altena

Bezienswaardigheden

Dank voor het delen