Heusden en Altena

Wandelen in het Land van Heusden en Altena

In het Land van Heusden en Altena zijn er een aantal mogelijkheden voor een mooie wandeltocht. Wandel door De Kornsche Boezem in Dussen. Maak een mooie wandeling in het nationaal park De Brabantse Biesbosch. Maak een wandeling langs het Pompveld of een wandeltocht over het Liniepad. Erg populair is het Oostwaardpad van ongeveer 21 kilometer lang. Veel wandelpaden gaan over boerenland die door de boeren ter beschikking zijn gesteld. Tijdens een wandeling kunt u genieten van prachtige vergezichten en mooie Hollandse wolkenluchten.

Kasteel Dussen

Dussen is een leuk plaatsje in het Land van Heusden en Altena in de gemeente Altena. Het is er heerlijk rustig wandelen door de polders. Trek je wandelschoenen aan en wandel langs het kasteel. Langs de weg wandel je langs statige bomen en oude boerderijen.

Kasteel Dussen

Kasteel Dussen

Kornse Boezem.

Kornse Boezem

Kornse Boezem

De Kornse Boezem is een klein bosgebied op niet al te grote afstand van het kasteel. Vanaf de Korn wandel je zo naar de Noordeveldse Molen. De Kornse Boezem is een natuurgebied met veel grienden. Het kleine gebied is gelegen tussen Dussen en Almkerk. Het gebied is rijk aan verschillende soorten vogels. Het natuurgebied is 42 ha groot en wordt beheert door Staatsbosbeheer. lees meer

Wandelroute

Snel volgt hier een wandeltocht door dit kleine maar mooie natuurgebied.

Het Pompveld

Centraal gelegen vinden we in het Land van Heusden en Altena het Pompveld. Wandel langs de grienden, kleinere bossen en weilanden. Het gebied heeft ook een eendenkooi. 

Fort Altena Brabants Landschap

In het Land van Heusden en Altena kunnen we naast een wandeling door het vlakke polderland genieten van een aantal forten. In Altena hebben we fort Altena, Bakkerskil en Giessen. Een aanrader is een wandeling over het Liniepad tussen Werkendam en de vesting Woudrichem. Maak een wandeltocht door de geschiedenis heen en wandel langs de forten in dit gebied.

Natuurpoort Fort Altena

In het Land van Heusden en Altena, grenzend aan Nationaal Park De Biesbosch vinden we het Natuurpoort Fort Altena. Bij het Fort Altena kunnen we een korte maar mooie wandeling over de wallen maken. Mooie vergezichten over een weids polderlandschap.

Liniepad

Het Liniepad is een wandelpad tussen de Papsluis in Werkendam, het Fort Altena en de vesting in Woudrichem.

Fort Altena

Natuurgebieden in Altena

Bezienswaardigheden in Altena