Wandeling Kornse Boezem in Dussen

De Kornse Boezem is een kleinschalig natuurgebied met kleine bossen. Het gebied ligt gelegen tussen Dussen en Almkerk. Het gebied is ca. 42 ha groot en ligt in de gemeente Altena. Het natuurgebied heeft veel grienden, natte hooilanden, rietlanden op een veenachtige bodem. Bijzonder in het gebied is dat er veel zeldzame planten groeien. Denk aan planten als holpijp en waterdrieblad.

Het gebied is waterrijk met vele soorten vogels. Vogels die voorkomen in dit waterrijke natuurgebied zijn: Grote bonte specht, Groene specht, Winterkoninkje, Buizerd, Uil en Nachtegaal. De Kornse Boezem is uitstekend geschikt voor een mooie wandeling. Wel kan het soms na een periode met slecht weer wat drassig zijn. Goede wandelschoenen zijn dan ook zeker aan te raden.

Het fraaie natuurgebied ligt aan de Kornse dijk tussen Dussen en Almkerk. In het natuurgebied vinden we ook De Noordeveldse molen. Dit is een poldermolen/wipmolen uit 1795.

Noordeveldse molen is een poldermolen in natuurgebied de Kornse Boezem in Dussen.

Noordeveldse molen in natuurgebied De Kornse Boezem in Dussen.

Noordeveldse molen: Poldermolen aan de Korn in Dussen

De Noordevelde molen in Dussen is één van de wipwatermolen van de allergrootste soort. De poldermolen werd in 1795 gebouwd. De twee wieken tegen over elkaar hebben een lengte van ruim 27 meter. In maart 1992 heeft er een felle brand gewoed. De molen is in de jaren daarna herbouwd en gerestaureerd. De Noordeveldse molen is de mooiste wipmolen van het Land van Heusden en Altena.

De Noordeveldse molen vindt je aan de Korn Boezemweg 4 in Dussen.