Home » Heusden en Altena » Vesting Woudrichem

Vesting Woudrichem

Mensen die niet in deze vesting wonen zeggen Woudrichem, maar de vestingbewoners noemen het Woerkum. De vesting van Woudrichem ligt aan de Merwede en ligt vlakbij Gorinchem wat tevens de grootste vestingstad van Nederland is. Vanuit de vesting van Woudrichem varen we met het voet-fietsveer zo naar Slot Loevestein. Je kunt in de omgeving lekker wandelen en met de pont vaar je ook snel naar de vestingstad Gorinchem.

Ben je er nog nooit geweest dan is het zeker de moeite waard om de vesting te ontdekken, Woudrichem is een bezoek dan ook meer dan waard. Het is een stad met een visserijverleden en heeft ook een visserijmuseum waar je dat kunt bezichtigen.

Vesting in Woudrichem.

Slot Loevestein

Tijdens het wandelen in dit eeuwenoude stadje wandel je in middeleeuwse sferen. Wandelend ga je verder naar het tegenover gelegen Slot Loevestein. Wandel langs oude stadspoorten en maak een wandeltocht over de eeuwenoude stadswallen.

Wandel door het bijzondere natuurgebied Munnikenland waar je kunt genieten van de runderen (rode geuzen) en Konikpaarden.