• Routemaker in Noord-Brabant
  • Wandelorganisator in Noord-Brabant
  • Heerlijkwandelen in groepsverband
  • De mooiste wandelroutes in Brabant

Vesting Woudrichem

Mensen die niet in deze vesting wonen zeggen Woudrichem. De vestingbewoners noemen het Woerkum. De vesting van Woudrichem ligt aan de Merwede en vlakbij Gorinchem. De historische stad Gorinchem is de grootste vestingstad van Nederland.

Woudrichem is een mooie vestingstad met een historische haven. Maak een mooie stadswandeling door Woudrichem en wandel door de historische straten en gebouwen.

Vanuit uit vestingstadje wandelen we naar het voet- en fietsveer. Vanuit daar ga je met het voet- en fietsveer naar Slot Loevestein. Je kunt bij het Slot Loevestein mooi wandelen.

Vanuit Woudrichem kun je ook naar Gorinchem wandelen. Met de pont vaar je snel naar de vestingstad Gorinchem. Maak een mooie wandeling, en maak een rondje over de wallen. Gorinchem heeft ook nog een historische haven.

Woudrichem is een stad met een rijke geschiedenis en een bijzondere sfeer. Het vissersstadje Woudrichem heeft een visserijverleden. Het vestingstadje heeft een Visserij - en Cultuurhistorisch museum dat je kunt bezichtigen.

Kasteel Slot Loevestein

Rond Slot Loevestein is het mooi wandelen. Loevestein is één van de bekendste kastelen in Nederland. Een dagje naar het kasteel is leuk voor jong en oud. Loevestein kent een rijke geschiedenis.

Rond het slot is het ideaal om een middag of een dag op pad te gaan. Rond het Slot kun je diverse wandelingen maken. Bij de Taveerne eerst een lekker kopje koffie of een lunch. Ook is de Taveerne te gebruiken voor een rustmoment. Slot Loevestein, een kasteel vol verhalen.

Wandelen rond Slot Loevestein.

Slot Loevestein in Poederoijen

Munnikenland

Wandel daar door het bijzondere natuurgebied Munnikenland. Geniet van de runderen (rode geuzen) en Konikpaarden die in dit gebied leven. Munnikenland is niet alleen een mooi natuurgebied maar heeft ook een rijke historie.

Nabij de Waal bij Brakel stond vroeger het kasteel Munnikenland. Over de oorsprong van dit kasteel is verder weinig bekend.