Vesting Woudrichem

Mensen die niet in deze vesting wonen zeggen Woudrichem, maar de vestingbewoners noemen het Woerkum. De vesting van Woudrichem ligt aan de Merwede en ligt vlakbij Gorinchem wat tevens de grootste vestingstad van Nederland is. Vanuit de vesting van Woudrichem varen we met het voet-fietsveer naar het dichtbij zijnde Slot Loevestein. Je kunt in de omgeving lekker wandelen en met de pont kun je ook zo naar Gorinchem.

Of het nu bekend terrein voor je is of als je de vesting nog moet ontdekken, Woudrichem is een bezoek meer dan waard. Het is een stad met een visserijverleden en heeft ook een visserijmuseum waar je dat kunt bezichtigen. Tijdens het wandelen in dit eeuwenoude stadje wandel je in middeleeuwse sferen. Wandelend ga je verder naar het tegenover gelegen Slot Loevestein. Wandel langs oude stadspoorten en maak een wandeltocht over de eeuwenoude stadswallen.

Woudrichem en dorpsdokter Tinus

Wie zegt Woerkum denkt aan dorpsdokter Tinus (Martinus Elsenbosch). Inmiddels is de serie gestopt maar het histororisch stadje heeft door deze serie veel bekendheid gekregen. Wandel over de vestingwal en breng een bezoek aan de beroemdste woning in Woudrichem.

Woudrichem-Woerkum huis van dokter Tinus

Vestingstadje Woerkum

Dank voor het delen