• De mooiste wandeltochten door de natuur.
  • De mooiste groepswandelingen door de natuur.
  • Wandelagenda
  • Bruikbare wandeltips
Home » Heusden en Altena » Vesting Woudrichem

Vesting Woudrichem

Mensen die niet in deze vesting wonen zeggen Woudrichem. De vestingbewoners noemen het Woerkum. De vesting van Woudrichem ligt aan de Merwede en vlakbij Gorinchem. De historische stad Gorinchem is de grootste vestingstad van Nederland.

Woudrichem is een mooie vestingstad met een historische haven. Maak een mooie stadswandeling door de historische straten en gebouwen.

Vanuit de vesting varen we met het voet-fietsveer zo naar Slot Loevestein. Je kunt in de omgeving mooi wandelen. Met de pont vaar je snel naar de vestingstad Gorinchem. Ook Gorinchem heeft een historische haven.

Woudrichem is een stad met een rijke geschiedenis en een bijzondere sfeer. Het vissersstadje Woudrichem heeft een visserijverleden. Het vestingstadje heeft een Visserij - en Cultuurhistorisch museum dat je kunt bezichtigen.

Sint-Martinuskerk vesting Woudrichem

Sint-Martinuskerk in de vesting Woudrichem.

Slot Loevestein

Woudrichem is een eeuwenoud stadje in middeleeuwse sferen.  Wandel langs oude stadspoorten en over de eeuwenoude stadswallen. Wandel door het historische centrum en ga met het voet- en fietsveer naar het nabij gelegen Slot Loevestein.

Wandel daar door het bijzondere natuurgebied Munnikenland. Geniet van de runderen (rode geuzen) en Konikpaarden die in dit gebied leven. Bezoek ook het Slot Loevestein, een kasteel vol verhalen met een rijke geschiedenis.