Kasteel in Dussen

Kasteel Dussen, is een romantisch kasteel dat een bezoek meer dan waard is. Het is de trots en blikvanger van ons dorp.

Midden in het mooie polderlandschap vindt je het kasteel in Dussen uit de 13e eeuw. Het kasteel kent een lange geschiedenis en behoort tot één van de mooiste kastelen van Nederland. Naast het kasteel heeft het ook een grote kasteeltuin. Een romantisch kasteel wat ook een schitterende trouwlocatie is. Trouwen in dit sfeervolle kasteel is de mooiste dag van je leven.

Evenementen

Evenementen die er worden georganiseerd zijn de dag van het kasteel ''kastelendag'' op tweede pinksterdag. Ook zijn er het hele jaar door verschillende activiteiten. Tijdens het tweede weekend van september kun je het kasteel zowel van binnen als van buiten bekijken tijdens de Open Monumentendag. Trek er op een mooie dag eens op uit om dit kasteel te aanschouwen. In elk seizoen is het weer genieten om van het kasteel mooie foto's te maken. Als het donker is kun je van het kasteel fantastische foto's maken. Het kasteel is dan prachtig sfeervol verlicht.

 

Naast de buitenkant is het ook mogelijk om het kasteel met een gids van binnen te bezoeken. Wandel met een gids mee en laat oude tijden herleven. De tarieven bedragen €3,00 voor volwassenen en kinderen tot 3 jaar hebben gratis entree.

Bezoek ook eens het Slot Loevestein in Poederoijen (Gld) nabij Woudrichem.

Dank voor het delen