Home » Heusden en Altena » Kasteel Dussen in Altena

Kasteel Dussen

Kasteel Dussen in Altena.

Midden in het mooie polderlandschap vindt je het kasteel in Dussen uit de 13e eeuw. Het kasteel is niet de grootste van Brabant maar wel één van de oudste. Het kasteel kent een lange geschiedenis en behoort tot één van de mooiste kastelen van Nederland. Het kasteel heeft een bijzondere binnenplaats met een uit de 17e eeuw Toscaanse zuilengalerij.

In het landelijke kasteel Dussen beleef je onvergetelijke momenten.  Trouwen in Toscaanse sferen, feesten en vergaderingen. Voor iedere speciale gelegenheid is het kasteel een perfecte locatie.

Kasteel Dussen ligt in een driehoek tussen de volgende plaatsen Gorinchem, Breda en 's-Hertogenbosch. Midden in het polderlandschap wandel je over een stenenbrug en de slotgracht zo het kasteel binnen.

Kasteeltuin

Eenmaal over de lange oprijlaan heeft u een mooi uitzicht over de grote kasteeltuin.

Evenementen

Evenementen die er worden georganiseerd zijn de dag van het kasteel ''kastelendag'' op tweede pinksterdag. Ook zijn er het hele jaar door verschillende activiteiten. Tijdens het tweede weekend van september kun je het kasteel zowel van binnen als van buiten bekijken tijdens de Open Monumentendag.

Trek er op een mooie dag eens op uit om dit kasteel te komen bekijken. In elk seizoen is het weer genieten om van het kasteel mooie foto's te maken. Ook als het donker is kun je van het kasteel fantastische foto's maken. Het kasteel is dan prachtig en sfeervol verlicht.

Naast de buitenkant is het ook mogelijk om het kasteel met een gids van binnen te bezoeken. Wandel met een gids mee en laat oude tijden herleven. De tarieven bedragen €3,00 voor volwassenen en kinderen tot 3 jaar hebben gratis entree.

Veelzijdige evenementen kasteel Dussen.

Kamers van het kasteel in Dussen