• De mooiste wandeltochten door de natuur.
  • De mooiste groepswandelingen door de natuur.
  • Wandelagenda
  • Bruikbare wandeltips
Home » Heusden en Altena » Nationaal Park - De Biesbosch

Wandelroutes in De Biesbosch

Nationaal Park De Biesbosch.

De Biesbosch is een beschermd natuurgebied. Het is het grootste zoetwatertijdengebied van Europa. Je kunt in de Biesbosch mooi wandelen. De Biesbosch is een nationaal park in Noord-Brabant. Het park is een ware belevenis voor jong en oud!

Een korte wandeling over onverharde en verharde paden. Mooie lange wandelroutes van meer dan 20 kilometer. Wandelen over smalle dijkjes met begroeide kreken. Wandelen door de polders met weilanden en vele soorten weidevogels.

Veel mensen nemen in dit gebied hun verrekijker mee om vele soorten vogels te spotten. Voor vogelspotters is dit natuurgebied een waar paradijs.

In de Biesbosch kun je prachtige wandelroutes maken. De Biesbosch is één van de vier Nationale Parken in Brabant. Het gebied ligt in de gemeente Altena.

Sommige wandelroutes zijn alleen maar met een bootje bereikbaar. Je kunt ook een fluisterbootje huren bij jachthaven Vissershang. Het adres is Vissershang 6 4273 PE Hank. Ga je wandelen in de Biesbosch dan ga je voor het avontuur!

Oostwaardpad

Een lange afstandswandeling van 21 km die veel over boerenland gaat en beschikbaar is gesteld door de boeren. Het Oostwaardpad is een wandeltocht met fraaie uitzichten en Hollandse wolkenluchten.

Tijdens de wandeling van het Oostwaardpad kun je gebruik van een trekpontje. Het trekpontje brengt wandelaars naar de overkant. De wandelroute kan dan worden voortgezet. (foto).

Langs het Oostwaardpad vindt je ook een griendwerkershut waar je kunt overnachten. Er zijn geen voorzieningen aanwezig. Het Oostwaardpad gaat grotendeels over onverharde wandelpaden. Honden zijn tijdens deze wandeltocht niet toegestaan.

Trekpontje over de Bakkerskil Oostwaardpad.

Honden in de Biesbosch

Honden zijn in de Biesbosch welkom. Op de meeste plaatsen moeten honden wel aangelijnd zijn. Niet overal in de Biesbosch zijn honden toegestaan. Let dus goed op waar je wel en niet met de hond mag wandelen. Het zijn maatregelen die nodig zijn om de natuur te beschermen.

Dit om de vele soorten vogels en bezoekers te bewaken. Bij het bezoekerscentrum kun je voor veel informatie terecht. Ook waar je wel en niet met de hond mag wandelen. In het gebied staan speciale borden waar dit wordt aangegeven.