Wandelen: Nationaal Park De Biesbosch

In Nationaal Park De Biesbosch bij Werkendam kun je heerlijk wandelen om zo de ruige natuur te ontdekken. Het is een uniek en avontuurlijk natuurgebied met grienden, kreken en uitgestrekte wilgenbossen. De Biesbosch is het startpunt voor leuke activiteiten.

De ruige natuur van dit moerasgebied laat zich het best beleven op het water in een klein bootje. Het is een stil en vogelrijk natuurgebied in de provincie Noord-Brabant. Met een bootje vaar je al peddelend en bukkend onder de lagen takken door en verken je de smalste kreken van dit gebied.

Wellicht dat je nog een ijsvogeltje kunt spotten. Ook leven er in dit natuurgebied vele bevers. Ga je voor de Biesbosch dan ga je voor het avontuur!

Jachthaven Vissershang

Jachthaven- café en restaurant Vissershang ligt aan de rand van nationaal park De Biesbosch.
Jachthaven Vissershang
Vissershang 6

4273 PE Hank

In Nationaal Park De Biesbosch is een mooi gebied om Schotse Hooglanders te spotten.

Schotse Hooglanders spotten in De Biesbosch

De Biesbosch: een belevenis voor de natuurliefhebber

Nationaal Park De Biesbosch is voor wandelaars een ware belevenis! Een korte wandeling over verharde paden, tot lange wandelroutes van meer dan 20 kilometer. Wandelen over smalle dijkjes met begroeide kreken. Wandelingen door de polders met weilanden en vele soorten weidevogels.

In het unieke natuurgebied De Biesbosch bij Werkendam kun je heerlijk wandelen. Rondom De Biesbosch zijn er tal van activiteiten. Er zijn veel wandelroutes uitgezet. Ook ligt er een compleet wandelknooppunten netwerk.

Het is avontuurlijk om met een speciale wandelexcursie mee te gaan. Steek het water over en wandel midden in de natuur!

Heel veel mensen nemen in dit gebied hun verrekijker mee om de vele soorten vogels te spotten. Het is een paradijs voor de vele vogelspotters in dit natuurgebied. De Biesbosch is één van de vier Nationale Parken in Brabant en ligt in de gemeente Altena.

Oostwaardpad: wandelen over boerenland

Het Oostwaardpad is een lange afstandswandeling van 21 km in Noord-Brabant. De wandelroute gaat veel over boerenland en is beschikbaar gesteld door de boeren. Geniet van fraaie uitzichten en Hollandse wolkenluchten. De wandelroute heeft ook een trekpontje. Het trekpontje brengt wandelaars naar de overkant van het riviertje Bakkerskil.

Het Oostwaardpad is een grotendeels onverhard wandelpad. In de Biesbosch kun in alle seizoenen wandelen. Het wandelpad aan de Oostwaard van de Biesbosch is verboden voor honden. Het Oostwaardpad is met een gps te wandelen. Klik daarvoor onder op de button.

Lees meer

Honden zijn in een groot gedeelte van De Biesbosch van harte welkom.

Honden aangelijnd in De Biesbosch

Griendwerkershut in De Biesbosch. Het is één van de mooiste kampeerlocaties in Nederland.

Griendwerkershut De Biesbosch

Honden in de Biesbosch: wandelen met je hond

Honden zijn in De Biesbosch welkom, maar op de meeste plekken moeten ze aangelijnd zijn. Niet overal in De Biesbosch zijn honden toegestaan. Let dus goed op waar je wel en niet met de hond mag wandelen.

Bij het bezoekerscentrum kun je vragen waar je wel en niet met je hond mag wandelen. In het gebied staat het met borden aangegeven.

Griendwerkershut in Nationaal Park De Biesbosch

De Griendwerkershut ligt in de Biesbosch en is een bekende paalkampeerplaats. Het is een eenvoudig houten hutje wat aan de rand van de Biesbosch staat. Paalkamperen bij één van de mooiste kampeerlocaties in Nederland. Er staat een picknicktafel en je kunt in de griendwerkershut overnachten. In de hut zelf staan een aantal bedden. Je moet dan zelf zorgen voor een slaapmatje en een slaapzak