Slot Loevestein Poederoijen

Aan de rand van het vestingstadje Woudrichem vinden we één van de beroemdste kastelen van Nederland. Daar waar de Maas en de Waal samenkomen ligt Slot Loevestein. Rond Slot Loevestein is het mooi Wandelen. Heerlijke een middag of een hele dag op pad.

Naast het bezichtigen van het monumentale kasteel kun je rondom de binnenplaats en prachtige wallen mooi wandelen. Wandel door de poort van het slot en ga eeuwen terug in de tijd. Wandel door een historisch straatje met een soldatenhuisje.

Vanaf Woudrichem vaar je met het voet- en fietsveer ''Boven 't Gat'' naar Slot Loevestein. Loevestein ligt in het Gelderse plaatsje Poederoijen. Tip: parkeer je auto in het vestingstadje Woudrichem. Wandel naar het voet- en fietsveer en vaar naar Slot Loevestein.

Slot Loevestein bezoeken en de tarieven

De entree voor Slot Loevestein bedragen € 16,50, en voor kinderen van 4 t/m 12 jaar € 11,50. Kinderen t/m 3 jaar hebben gratis toegang. Als je een kaartje online koopt dan krijg je € 1,- korting. De tarieven voor het voet en fietsveer bedragen voor volwassenen enkele reis € 1,80 en kinderen tot 12 jaar enkele reis € 1,-.  De fiets mag gratis mee.

De Taverne is van maart t/m oktober dagelijks geopend van 11:00 tot 17:00 uur.

Vanwege corona heeft iedereen een ticket nodig voor een bezoek aan het kasteel en voor op het terras.

In het Munnikenland bij Slot Loevestein grazen Rode Geuzen. Bij Slot Loevestein kun je heerlijk wandelen.

Rode Geuzen grazen in het Munnikenland

Voetveer tussen Woudrichem en Slot Loevestein.

Voetveer Woudrichem Slot Loevestein

Munnikenland: een prachtig rivierengebied

Het Munnikenland ligt waar de Waal en de Afgedamde Maas samenkomen. Je wandelt door een prachtig rivierengebied, waar water, natuur en de geschiedenis met elkaar verbonden zijn. Je kunt in het gebied  korte maar ook langere wandeltochten maken.

Geniet van de kuddes Konikpaarden en de Rode Geuzen die in dit gebied leven. In Slot Loevestein is ook een informatiepunt gevestigd. Munnikenland is een bijzonder gebied. Cultuur, natuur en water zijn nauw met elkaar verbonden.

Munnikenland brengt de natuur en cultuur samen. Met de rijke geschiedenis van Slot Loevestein, is een bezoek aan het Munnikenland zeer de moeite waard.