Slot Loevestein

Aan de rand van het vestingstadje Woudrichem vinden we één van de bekendste kastelen van Nederland. Daar waar de Maas en de Waal samenkomen ligt Slot Loevestein. Naast het bezichtigen van het monumentale kasteel kun je rondom de binnenplaats en prachtige wallen een heerlijke wandeling maken. Wandel door de poort van het slot en ga eeuwen terug in de tijd. Wandel door een historisch straatje met een soldatenhuisje.

Vanaf Woudrichem vaar je met het voet- en fietsveer naar Slot Loevestein in het Gelderse plaatsje Poederoijen. Tip: parkeer je auto in het vestingstadje Woudrichem en wandel zo via het voet- en fietsveer naar Slot Loevestein.

Voet en fietsveer Boven 't Gat

Munnikenland: een prachtig gebied

Kuddes Konikpaarden in het Munnikenland

Het Munikkenland is een gebied waar het water, de geschiedenis en de natuur met elkaar verbonden zijn. Zo kun je in het natuurgebied Munnikenland korte maar ook langere wandeltochten maken. Geniet van de kuddes Konikpaarden en de Rode Geuzen die in dit gebied leven. Er is ook een informatiecentrum wat is gevestigd in Slot Loevestein. Munnikenland is een bijzonder gebied waar cultuur, water en natuur met elkaar verbonden zijn.

Tarieven Slot Loevestein

De tarieven voor het voet en fietsveer bedragen voor volwassenen €1,80 en kinderen tot 12 jaar €1,00. De fiets mag gratis mee.

Wil je het kasteel Slot Loevestein bezoeken dan betaal je €14,00 en kinderen van 4 t/m 8 jaar €9,00. Kinderen t/m 3 jaar hebben gratis entree. Groepen vanaf 20 personen krijgen €1,00 korting. De Taverne is van maart t/m oktober dagelijks geopend van 11:00 tot 17:00 uur.

Vanwege corona heeft iedereen een ticket nodig voor een bezoek aan het kasteel en voor op het terras.

Slot Loevestein binnenplaats met soldatenhuisje