Home » Heusden en Altena » Oostwaardpad

Oostwaardpad

Oostwaardpad is een lange afstandswandeling die veelal over boerenland gaat.
Oostwaardpad, mooi in alle seizoenen (pdf).
PDF – 782.5 KB 20 downloads

In de gemeente Altena hebben we een aantal wandelgebieden waarvan de langste het Oostwaardpad is. Een lange afstandswandeling die veelal over boerenland gaat. De boeren hebben hun akkers en weilanden opengesteld speciaal voor wandelaars. Het Oostwaardpad is rond de 21 kilometer lang. Het trekpontje over het Bakkerskil maakt de wandelroute compleet. Wie gaat er aan het roer?

Het Oostwaardpad (21 km) is een speciaal voor wandelaars aangelegd pad en voert langs akkers en door de polder die de boeren hebben opengesteld. Honden zijn dan ook tijdens deze wandeling niet toegestaan. In het gebied staat een griendwerkershut verscholen waar je gratis kunt overnachten. Er zijn verder geen voorzieningen aanwezig. Download hieronder de route.

Oostwaardpad Wandelroute (gpx)
Geografische data – 15.7 KB 9 downloads

Nationaal Park De Biesbosch

De wandelroute loopt zo'n beetje tussen Werkendam, Hank en Nieuwendijk. We wandelen veel door open gebied waardoor je kunt genieten van prachtige vergezichten. Toch wandel je ook nog langs wat kleinere bosgebieden. De wandelroute gaat vlak naast het Nationaal Park De Biesbosch. Het leuke van deze wandelroute is ook het trekpontje wat over de Bakkerskil gaat. Over het water kun je indien de weersomstandigheden het toelaten genieten van een prachtig uitzicht.

Het Oostwaardpad in de Oostwaard van de Biesbosch