Oostwaardpad: rondwandeling bij de Biesbosch

In het land van Heusden en Altena hebben we een aantal wandelgebieden. Het Oostwaardpad is een wandelroute van 21 kilometer over boerenland en onverharde wandelpaden. Wandelroute in de Oostwaard aan de rand van de Biesbosch. De boeren hebben hun akkers en weilanden opengesteld speciaal voor wandelaars.

Tijdens de rondwandeling van het Oostwaardpad kun je gebruik maken van een trekpontje. Het trekpontje over het riviertje de Bakkerskil brengt wandelaars naar de overkant. Wandelaars kunnen dan verder gaan met de route. Wie gaat er aan het roer?

In het natuurgebied staat een griendwerkershut verscholen. Er is een mogelijkheid om daar gratis te overnachten. Er zijn geen voorzieningen aanwezig. Het wandelpad in de Oostwaard aan de rand van de Biesbosch kun je hier downloaden.

Oostwaardpad 21 km (gpx)
Geografische data – 15,7 KB 3146 downloads
Oostwaardpad 21 km (pdf)
PDF – 782,5 KB 5092 downloads
Trekpontje Oostwaardpad over de Bakkerskil.

Trekpont over de Bakkerskil

De griendwerkershut ligt aan het Oostwaardpad. Het ligt verscholen in de grienden van de Brabantse Biesbosch.

Griendwerkershut Oostwaardpad

Oostwaardpad: aan de rand van de Biesbosch

Het Oostwaardpad loopt zo'n beetje tussen Werkendam, Hank en Nieuwendijk. We wandelen veel door open gebied met mooie vergezichten. Je wandelt ook langs wat kleinere bosgebieden. De wandelroute gaat vlak naast het Nationaal Park De Biesbosch In de Oostwaard bij de Biesbosch is het mooi wandelen.