Kasteel Dussen: een romantisch woonkasteel

Midden in het mooie polderlandschap vindt je het kasteel in Dussen. Het kasteel uit de 13e eeuw kent een bewogen geschiedenis. Het kasteel is niet de grootste van Brabant maar wel één van de oudste. Het kasteel behoort tot één van de mooiste kastelen van Nederland. Het kasteel heeft een bijzondere binnenplaats met een uit de 17e eeuw Toscaanse zuilengalerij.

In het landelijke Dussen beleef je in het kasteel onvergetelijke momenten.  Trouwen in Toscaanse sferen, feesten, jubileum en vergaderingen. Voor iedere speciale gelegenheid is het kasteel een perfecte locatie. Kasteel Dussen ligt in een driehoek tussen de plaatsen Gorinchem, Breda en 's-Hertogenbosch. Midden in het polderlandschap wandel je over een stenenbrug en de slotgracht zo het kasteel binnen.

Kasteel Dussen met een grote kasteeltuin

Eenmaal over de lange oprijlaan heeft u een mooi uitzicht over de grote kasteeltuin. De kasteeltuin biedt mogelijkheden voor het organiseren van evenementen. In de kasteeltuin kunnen feesten en recepties in de open lucht worden gehouden. Het kasteel in Dussen is een unieke locatie om te trouwen. Een trouwlocatie voor een onvergetelijke bruiloft. Je beleeft een dag om nooit meer te vergeten.

Het kasteel in Dussen is een woonkasteel wat de moeite waard is om te bezoeken. Wil je de geschiedenis van het kasteel in het echt beleven dan kun je bij de Stichting kasteel Dussen een rondleiding reserveren.

Wandelen rond het kasteel in Dussen. Wandelen rond het kasteel in een romantische sfeer.

Kasteel Dussen 's avonds romantisch en sfeervol verlicht

Wandelen naar het kasteel in Dussen. Wandelen midden in het polderlandschap.

Laan van het kasteel in Dussen

Verschillende evenementen kasteel Dussen

Het veelzijdige kasteel in Dussen organiseert ook een aantal evenementen. Evenementen die er worden georganiseerd zijn de dag van het kasteel ''kastelendag'' op tweede pinksterdag. Ook zijn er het hele jaar door verschillende activiteiten. Tijdens het tweede weekend van september kun je het kasteel van binnen en van buiten bezichtigen tijdens de Open Monumentendag.

Trek er op een mooie dag op uit om dit kasteel te komen bekijken. In elk seizoen is het weer genieten om van het kasteel foto's te maken. Het kasteel is 's avonds prachtig en sfeervol verlicht. Vergeet ook dan je camera niet.

Naast de buitenkant is het ook mogelijk om het kasteel met een gids van binnen te bezoeken. Wandel met een gids mee en laat oude tijden herleven. De tarieven bedragen €3,00 voor volwassenen. Kinderen tot 3 jaar hebben gratis entree.