• Routemaker in voornamelijk Brabant
  • Wandelorganisator
  • Heerlijkwandelen
  • De mooiste natuurgebieden in Brabant

Land van Heusden en Altena

Het  Land van Heusden en Altena is een echt rivierengebied. Het wordt in het noorden begrensd door De Merwede, in het oosten door de Afgedamde Maas, ten zuiden door de Bergsche Maas en in het westen door De Biesbosch. In het gebied zijn er een aantal mogelijkheden voor het maken van een mooie wandeltocht.

Wandel door een klein maar mooi natuurgebied De Kornse Boezem in Dussen. Maak een korte of langere wandeling in het nationaal park De Brabantse Biesbosch. Wandelen langs het Pompveld of een wandeltocht over het Liniepad. Het kan in Altena allemaal.

Oostwaardpad

Erg populair is het Oostwaardpad een wandelpad van ongeveer 21 kilometer lang. Veel wandelpaden gaan over boerenland die door de boeren ter beschikking is gesteld. Geniet tijdens een wandeling van prachtige vergezichten en mooie Hollandse wolkenluchten.

Tijdens een wandeltocht van het Oostwaardpad zijn honden niet toegestaan. Het Land van Heusden en Altena is een ideaal gebied voor als je rust en ruimte zoekt. Het Land van Heusden en Altena is ideaal voor een dagje uit in de natuur.

Wandelen Land van Heusden en Altena

Meer activiteiten in Altena