Oostwaardpad aan de rand van de Biesbosch

In de gemeente Altena hebben we een aantal wandelgebieden waarvan de langste het Oostwaardpad is. Een lange afstandswandeling die veelal over boerenland gaat. De boeren hebben hun akkers en weilanden opengesteld speciaal voor de wandelaars. Het Oostwaardpad is rond de 21 kilometer lang. Het trekpontje over het Bakkerskil maakt de wandelroute compleet. Wie gaat er aan het roer? Tijdens deze wandeltocht zijn honden niet toegestaan.

 

Ook hebben we in de gemeente Altena De Biesbosch met zijn grote variatie aan watervogels. Ook in dit mooie natuurgebied kun je verschillende wandeltochten maken. Ook kun je er verschillende afstanden wandelen. Bij het bezoekerscentrum kun je ook terecht voor wandeltochten en vragen over dit mooie natuurgebied. In Dussen vinden we het knusse maar veel kleinere natuurgebied De Kornsche Boezem (De Korn) wat zich uitstekend leent voor een kortere wandeling.

Oostwaardpad

De wandelroute loopt zo'n beetje tussen Werkendam, Hank en Nieuwendijk. We wandelen veel door open gebied waardoor je kunt genieten van prachtige vergezichten. Toch wandel je ook nog langs wat kleinere bosgebieden. De wandelroute gaat vlak naast het Nationaal Park De Biesbosch. Het leuke van deze wandelroute is ook het trekpontje wat over de Bakkerskil gaat. Ook over het water kun je indien de weersomstandigheden het toelaten genieten van een prachtig uitzicht.

Oostwaardpad 2009[1]
PDF – 1.3 MB 49 downloads

Het Oostwaardpad mooi in alle vier de seizoenen

Leuke bruggetjes, een speciaal voor de wandelaars aangelegen trekpont. Wandel door de akkers en de grienden en laat je inspireren door deze mooie wandelroute.