Wandelen met een gps

Als we een wandelen met een gps dan moeten we deze makkelijk in de hand kunnen houden. Kort leggen we je uit wat je moet weten als je met een gps gaat wandelen. Global Positioning System (gps) is een systeem dat satellieten gebruikt en je positie op aarde bepaald.

Met een gps wandel je niet meer op een kaart een route maar loop je via bepaalde punten (waypoints). Een gps bepaalt of je de route in de goede richting loopt. Via internet kun je een route in de gps laden zodat het apparaat je de goede weg wijst.

Het meest bekende merk is een gps van Garmin. Je kunt een gps vergelijken met een navigatiesysteem voor in je auto. De prijzen van een wandelnavigatie lopen erg uiteen. Je kunt ze kopen van nog geen 100 euro tot wel 500 euro. Voor ieder budget is er wel een goed apparaat te vinden.

Waypoint betekenis

Een waypoint is een bepaald punt (markering) waarlangs jouw gps route loopt. Je kunt zelf bepaalde punten die belangrijk zijn vastleggen, denk het begin van een wandelroute, restaurants etc. Het zijn markeringspunten die belangrijk zijn op je route.

Wandelen met een gps.

Wandelen met een gps, de beste wandelnavigatie

Wat is een track

Een track laad je van te voren in een gps. Een track is een soort van spoor die je volgt via een lijn op het display van je gps. Een track is een route die je wilt gaan wandelen.

Wandelroutes en GPS

Heel veel gps wandelroutes kun je op internet downloaden. De bijbehorende track staan kant en klaar op internet. De wandelroute laad je in je gps Garmin toestel. In Brabant kun je veel wandelroutes met je gps maken. De route kun je via de computer in je gps ontvanger laden. Het apparaat toont dan de route en laat je precies zien hoe je moet lopen.

GPS van Garmin

Het meest bekende merk is een wandel gps van het merk Garmin. Je kunt een wandel gps vergelijken met een navigatiesysteem in je auto. De prijzen van een wandelnavigatie lopen erg uiteen. Je kunt ze kopen van nog geen 100 euro tot wel 500 euro. Voor ieder budget is er wel een goed apparaat te vinden.

Een GPS van Garmin wordt door wandelaars het meest gebruikt.

GPS en smartphone

Je kunt ook wandelen met je smartphone, en deze als gps gebruiken. Bijna iedereen heeft tegenwoordig wel een smartphone. Met je smartphone kun je prima tijdens het wandelen navigeren. Je kunt een app downloaden en dan met je smartphone gaan wandelen. De verlichting van je mobiele telefoon is bij veel toestellen goed afleesbaar. Ook zijn tegenwoordig veel mobiele telefoons stof en waterdicht. Je kunt ook een powerbank kopen. Met deze grote batterij voorkom je dat de accu leeg raakt.