Softshell jas voor dames en heren

Een softshell jas voor dames en heren is een comfortabel kledingstuk voor wandelaars. Veel wandelaars gebruiken een softshell jas voor in de winter en in de zomer. Een wandelkledingstuk dat in alle weersomstandigheden veel wordt gebruikt.

Een softshell jas sluit goed aan op je lichaam en is warm in de winter. Een softshell jas is licht van gewicht en wind en waterdicht. De jas draagt comfortabel en droogt snel op. Een softshell jas is gemaakt van het materiaal stretchstof. Dit materiaal heeft als voordeel dat tijdens een regenbui het water er snel vanaf rolt. Ook heeft het als voordeel dat dit materiaal snel droogt.

Een softshell jas wassen en impregneren

Kijk goed op het waslabel op welke temperatuur je de softshells mag wassen. Dit is echt heel belangrijk. Het beste was je de softshell jas in de wasmachine op koud 30 graden. Het materiaal is uiterst kwetsbaar en mag niet te warm worden gewassen.

Bij een te warme wasbeurt kan dit gevolgen hebben voor de waterdichtheid van de jas. Gebruik altijd een zacht wasmiddel zoals Robijn. Gebruik voor het materiaal stretchstof nooit een poederwasmiddel. Er kunnen dan zeepresten in de jas achter blijven.

Bij nieuwe softshell jassen is de buitenkant voorzien van een impregneerlaag. Deze laag zorgt er voor dat regendruppels er makkelijk af rollen. Was je jack niet te veel omdat dan de impregneerlaag terug loopt. Bij intensief gebruik rollen de druppels niet meer van het stof af en is het tijd om de jas te herimpregneren. 

Een Softshell jas is van een materiaal dat water- en winddicht is.

Eigenschappen: hoe kies je een goede softshell jas

Naast dat een softshell jas waterafstotend is heeft de jas ook een groot ademend vermogen. Aan welke eigenschappen moet een goede softshell jas voldoen.

  • Winddicht
  • Waterafstotend
  • Goed ademend
  • Sneldrogend
  • Laag gewicht