Wandeluitrusting:

goede voorbereiding op je wandeling

Wandelen lijkt allemaal zo eenvoudig en makkelijk. Je trekt de deur achter je dicht en gaat op pad. Ondanks dat wandelen laagdrempelig is komt er nog wel het één en ander bij kijken. Als je gaat wandelen is het belangrijk om het stap voor stap te gaan opbouwen. Dit geld zeker voor lange wandeltochten. Ik geef je goede en bruikbare wandeltips om een lange afstand te wandelen. Maak voor je zelf een wandelschema en bouw je conditie langzaam op.

Wandeltips kiezen voor het juiste materiaal.

Mooie foto's maken met je smartphone

Tegenwoordig zijn er nog maar weinig mensen die hun zware camera meenemen tijdens het wandelen. Tegenwoordig maken veel mensen foto's met zijn of haar mobiele telefoon. Met één druk op de knop leg je een mooie herinnering voor altijd vast. De smartphone heb je ongetwijfeld altijd in je zak zitten. De beste camera is er één die je altijd bij je hebt. Waar je ook bent je wilt de mooiste momenten met je telefoon vastleggen.

Lees meer »

Wat is hooikoorts

Hooikoorts is een vervelende aandoening. Vooral in de lente en zomer loop je te snotteren en te niezen. Hooikoorts is een overgevoeligheidsreactie voor jonge grassen, pollen, bomen en planten. Wat kun je doen om hooikoorts symptomen proberen te voorkomen.

Lees meer »

Wandelen met een gps

Als we een wandelen met een gps dan moeten we deze makkelijk in de hand kunnen houden. Kort leggen we je uit wat je moet weten als je met een gps gaat wandelen. Global Positioning System (gps) is een systeem dat satellieten gebruikt en je positie op aarde bepaald.

Lees meer »

Wandelen met een rugzak

Een wandelrugzak is de standaard uitrusting voor iedere wandelaar. Waar moet je op letten als je een wat kleinere rugzak gaat kopen. Ga je er op uit om een stevige wandeling te maken dan heb je een goede rugzak nodig. Koop een rugzak voor het doel waarvoor je hem gaat gebruiken.

Lees meer »

Softshell jas voor dames en heren

Een softshell jas voor dames en heren is een comfortabel kledingstuk voor wandelaars. Veel wandelaars gebruiken een softshell jas voor in de winter en in de zomer. Een wandelkledingstuk dat in alle weersomstandigheden veel wordt gebruikt.

Lees meer »

Heuptassen voor het wandelen

Er zijn wandelaars die liever met een heuptas dan met een wandelrugzak wandelen. Wat is het grootste voordeel van wandelen met een heuptas. Het gewicht van je heuptas hangt aan je heupen in plaats van aan je schouders. Het is makkelijk dat je snel en vrij eenvoudig bij je spullen kan. Het volume van een wandel heuptas is meestal kleiner dan een wandelrugzak. Een heuptas met een volume van 10 liter is al erg groot. Heuptassen om te wandelen zijn er in veel verschillende maten.

Lees meer »

Wandelen met een gps op je smartphone

Wandelen met een gps op je smartphone is een goede manier om te navigeren. Bijna allemaal hebben we tegenwoordig wel een smartphone. Vele gebruiken de smartphone in de auto om van A naar B te navigeren. Maar wist je dat je de smartphone ook prima als volwaardig gps kan gebruiken? Maak een mooie wandelroute en via een app op je telefoon kun je wandelen of fietsen. Je kunt je smartphone ombouwen naar een volwaardig gps en zo je wandel je een wandelroute. 

Lees meer »

Wandelrugzak wat neem ik allemaal mee?

Wat zit er allemaal in mijn wandelrugzak? Als ik ga wandelen wat moet ik dan allemaal in mijn rugzak meenemen. Bijna wekelijks trek ik er op uit om een mooie wandelroute te maken. Maak een checklist en bepaal zelf wat je mee neemt tijdens het wandelen. Ook is het verstandig te kijken naar de weersomstandigheden. laten we is kijken wat ik allemaal meeneem in mijn wandelrugzak of heuptas.

Lees meer »