Tegen de stroom in - 17 km

Start en eindpunt: Parkeerplaats Molenkade 25 tegenover Ballegooyen modes Plan route.

Parkeren: Er is parkeergelegenheid tegenover Ballegooyen Modes aan de Molenkade

Terrein: De route is meest verhard en gaat langs de Bergsche Maas.

Horeca: Ongeveer halverwege de wandelroute is er in het plaatsje Drongelen een kleine snackbar. Eetboerderij en cafetaria De Foeks. In het vestingstadje Heusden zijn er diverse leuke en knusse restaurantjes met terrasjes om wat te eten of te drinken.

Honden: Mits de geldende regels worden nageleefd, zijn honden in dit gebied toegestaan.

Joris Linssen, presentator en muzikant.  Samen met zijn band Caramba loopt hij tegen de stroom in van de Maas. In een vierdaagse wandeltocht wandelen ze vanuit Hank naar Wijk bij Duurstede. Eten, drinken en onderdak moesten ze zelf regelen in ruil voor het spelen van liedjes. Aan alle mensen die ze tegen kwamen stelde Joris Linsen steeds dezelfde vraag: ''wanneer ging u tegen de stroom in?

Bijna overal werden ze met open armen ontvangen, zo ook bij de fietsenmaker in Dussen (foto), die in ruil voor een liedje de band van hun karretje verving.

De wandelroute is een gedeelte die Joris en zijn band Caramba vier dagen lang maakte. Langs de Bergsche Maas wandelen we van Dussen naar het vestingstadje Heusden. Tijdens de wandelroute geniet je van mooie vergezichten. Ook kijk je uit over de rivier De Maas en de graslanden. 

Deze wandelroute eindigt in Heusden dus terug naar Dussen is de wandeltocht bijna 35 km.

Wandelroute

Tegen De Stroom In Van Dussen Naar Heusden 17 km
Geografische data – 336,8 KB 437 downloads

Foto's

Vestingstadje Heusden aan de Maas.

Oud vestingstadje Heusden

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.