De Oude Hondsberg 16 km

Gepubliceerd op 25 oktober 2019 om 10:00

Mooie vennen in natuurgebied Brabant

De Oude Hondsberg is een natuurgebied van 63 hectare groot en is eigendom van het Noord Brabant Landschap. Een mooi wandelgebied om er met het gezin op uit te trekken voor een mooie wandeling. De Reusel is een mooi en sierlijk beekje wat al slingerend door dit bos loopt. De Oude Hondsberg en Ter Braakloop zijn mooie wandel- en natuurgebieden waarbij je veel verschillende wandelroutes kunt wandelen. Geniet van de bossen, heidevelden en de mooie vennen in dit prachtige gebied.

De Oude Hondsberg

Wandelen vanuit natuurpoort Groot Speijck

Voor informatie over wandelen in Oisterwijk en de vennen die verscholen liggen tussen de bossen en heidevelden kun je terecht bij het bezoekerscentrum en natuurpoort 'Groot Speijck'. Het bezoekerscentrum is van Natuurmonumenten. Elke ven in dit natuurgebied heeft zijn eigen naam. Maak je een wandeling dan kom je wellicht ook langs o.a. de Witven of Brandven. Een wandeling door de Oisterwijkse bossen en vennen is sfeervol en een aanrader voor iedere wandelaar. Er zijn veel bankjes en geniet van de mooie vennen in dit gebied. Voor de stevige wandelaar wandel je zo naar het aangrenzende natuurgebied Kampina.

Wandeltocht Oisterwijk (12-01-2020)

Op zondag 20 januari wandelden we met de groep een mooie wandeltocht ''door de Oude Hondsberg'' in Oisterwijk. Een wandeling van 16 km. We maakten weer een aantal foto's van deze mooie en afwisselende wandeltocht. Ondanks dat het soms wat miezerde hebben we met z'n alle toch weer genoten van deze mooie wandeltocht door de Oisterwijkse bossen en vennen.

Dank voor het delen


«   »