Doorkruis het pad te voet

Veel variatie aan cultuur en een mooie natuur

Het Pieterpad is het bekendste lange afstand wandelpad van Nederland. Vanuit het noorden in Pieterburen naar het zuidelijkste puntje van Limburg de Sint-Pietersberg. Tijdens de wandelroute wandel je door een groot aantal verschillende soorten landschappen. Het wandelpad kent naast een rijke cultuurhistorie ook een afwisselende natuur.

Pieterpad van Pieterburen naar de Sint-Pietersberg.
Pieterpad wandelaars op weg naar de Sint-Pietersberg.

Geniet, ontspan en wandel

Ervaar wat er onderweg allemaal te zien en te beleven is

Wie wandelt, geniet en ontspant zal tijdens zijn of haar wandeling heel veel zien. Iedere provincie heeft een diversiteit aan verschillende landschappen. De zanderige kleigrond in Groningen, de zandronden uit Drenthe, de Sallandse Heuvelrug in Overijssel, de lommerrijke natuur in de Achterhoek, het Montferland aan de Duitse grens en als laatste het mooie heuvelland Limburg.

Pieterpad heeft 26 etappes

Het Pieterpad is het bekendste lange afstand wandelpad van Nederland. De wandelroutes zijn zijn tussen de 15 en 22 km lang en zijn verdeeld in 26 etappes. Bij alle etappes van het Pieterpad zijn er mogelijkheden om te overnachten. De wandelroute is gemarkeerd en er is een gids verkrijgbaar die je alle informatie geeft over de route.

Ervaar in je eigen tempo hoe het is om te wandelen door streken die je eerder nog nooit heb gezien. Het Pieterpad bestaat uit twee delen en voert je zoveel mogelijk over onverharde paden. Je bent even weg van alle stress en je geniet van een bijzondere wandelervaring.

Pieterpad - Lange afstand wandelroute.

Een mooie ervaring

Zelf heb ik een deel van het Pieterpad gelopen in 2011. De wandelroute ging van Vorden naar Venlo en dit waren acht etappes. Overnachten deed ik bij gastadressen van Vrienden op de Fiets. Tijdens een meerdaagse wandeltocht even lekker bijkomen en je weer opladen voor de volgende dag.

Het lange afstandspad is een ware belevenis voor de avontuurlijke wandelaar. Ik heb er in ieders geval van genoten en zou zo weer op pad gaan.