Wandelen: gezond voor lichaam en geest

Wandelen is gezond voor lichaam en geest dat weten we eigenlijk allemaal. Maar wat doet wandelen met je lichaam en hoe gezond is het eigenlijk. Elke dag 30 minuten intensief wandelen bevordert je gezondheid al positief.

Meerdere onderzoeken die de laatste jaren zijn gedaan tonen aan dat wandelen gezonder is dan hardlopen. Hardlopen kan voor je lichaam een veel zwaardere belasting zijn. Vooral je knieën hebben het zwaar te verduren. Dit omdat het hardlopen op asfalt veel zwaarder wordt belast.

Voor je fysieke en mentale gezondheid zou je het best elke dag gaan wandelen. Zit je niet lekker in je vel of heb je een dip ga aan de wandel. Het maakt je hoofd leeg en je komt tot rust.

Wandelen is voor iedereen: gezond, laagdrempelig en leuk

Wandelen heeft veel voordelen. Het is heerlijk, laagdrempelig en goed voor je spieren. Trek je wandelschoenen aan en ga op pad. Wandelen is een relatief veilige sport en geschikt voor jong en oud. De wandelsport is ook nog erg leuk. Je ontmoet weer nieuwe mensen met dezelfde passie als jij.

Als je nog nooit of weinig heb gewandeld is het belangrijk je conditie langzaam op te bouwen. Op deze website staan een aantal wandelroutes met korte afstanden die je kunt gaan lopen.

Tips: de positieve effecten van wandelen

Een half uurtje per dag wandelen bevordert je gezondheid al positief. Het is goed voor je cholesterol, hart, longen en je bloedvaten. Eigenlijk is het voor heel je lichaam goed. Om gezond te bewegen zouden we dagelijks 30 minuten per dag intensief moeten bewegen. Wandelen draagt daaraan bij, al moeten we dan wel wat intensiever wandelen.

Een stevige wandeling heeft een positief effect op je bloeddruk. Voor mensen met een hoog cholesterol is een stevige wandeling aan te raden. Wandelen is goed voor je algehele conditie en daarom erg gezond. Een wandeling is ontspannend en geeft je nieuwe energie. Na een stevige wandeling voel je je op en top fit! Wandelen is gezond voor lichaam en geest. Elke dag een wandeling geeft je al snel een goed resultaat.

Zit je in een dip, ga dan wandelen

  • Zit je niet lekker in je vel of heb je een dip trek je wandelschoenen aan en ga wandelen. Ook kan een wandeling je helpen bij een depressie. Wie regelmatig wandelt heeft ook een betere nachtrust.

Na een dag hard werken lekker gaan wandelen

  • Naast een drukke baan en een hectiek leven is wandelen goed voor lichaam en geest. Als je in de natuur wandelt geeft je dat ontspanning. Tijdens een wandeling kom je heerlijk tot rust.

Met alleen wandelen val je weinig af

  • Met alleen sporten val je niet veel af. Naast bewegen is minder eten veel beter. Let vooral op de tussendoortjes met te veel suiker. Drink minimaal 1.5 tot 2 liter water per dag.

Calorieën verbranden met wandelen

  • Als je wandelt verbrand je calorieën. Met 5 km wandelen verbrand je al zo gauw een 300 calorieën. Dus bij 20 km wandelen zit je al snel aan een 1200 calorieën. Met wandelen geeft je dit al snel goede resultaten.

Wandelen goed voor je spieren en botten

  • Mensen die regelmatig wandelen hebben op latere leeftijd minder kans op blessures. Het maakt je spieren en botten steviger. Als je regelmatig ga wandelen heb je ook bij grotere afstanden minder last van je benen.