Wandelen met een gps op je smartphone

Wandelen met een gps op je smartphone is een goede manier om te navigeren. Bijna allemaal hebben we tegenwoordig wel een smartphone. Vele gebruiken de smartphone in de auto om van A naar B te navigeren. Maar wist je dat je de smartphone ook prima als volwaardig gps kan gebruiken? Maak een mooie wandelroute en via een app op je telefoon kun je wandelen of fietsen. Je kunt je smartphone ombouwen naar een volwaardig gps en zo je wandel je een wandelroute. 

Op internet zijn er diverse navigatie apps beschikbaar die je kunt gebruiken voor je telefoon. Zelf gebruik ik de wandel navigatie app Topo gps (niet gratis). Op internet kun je ook zoeken naar een gratis wandel navigatie app. Het nadeel van een gratis wandel app is de reclame. Kies je voor een betaalde app dan betaal je daar slechts een klein bedrag voor. Via de app op je mobiel kun je op pad gaan en wandelen met je telefoon als gps. 

Tijdens het wandelen wil je het liefst in alle weersomstandigheden op pad gaan. Gelukkig zijn steeds meer smartphones water en stofdicht.

Wandelen met je smartphone en deze gebruiken als gps.

Met je smartphone kun je heel goed navigeren

Accu smartphone

Als je de smartphone gebruikt als gps gaat de batterij van je smartphone sneller leeg. Een gps stuurt informatie naar satellieten en daardoor gebruikt je telefoon veel stroom. Een smartphone heeft naast dat je ermee kunt bellen heel veel functionaliteiten. Bij het wandelen of fietsen met je mobiel schakel je beter overbodige functies uit. Pas de helderheid van je scherm aan want ook deze gebruikt veel stroom. De meeste smartphones houden de batterij of accu wel een aantal uren vol. Als je wat langere afstanden met je smartphone wil wandelen en je langer wilt navigeren is daar een oplossing voor.

Wandelen met een Powerbank

Een powerbank is een mobiele accu die je van te voren kunt opladen. Met een bijgeleverd snoertje verbind je de powerbank  met je smartphone en je kunt weer verder wandelen. Als je een wandelroute met je smartphone gaat maken koop dan een lichtgewicht powerbank. Koop een powerbank van een goede kwaliteit. let ook op de capaciteit van de powerbank. Een accu met een capaciteit van 12.500 mAh. is meer dan voldoende om uren te wandelen.

Voordelen van wandelen met je smartphone

Een smartphone touchscreen heeft een heel groot voordeel t.o.v. van een gps. De kaarten die je op je telefoon kunt bekijken zijn vele malen scherper en helderder dan op een gps. Ook is het scherm vele malen groter waardoor alles veel duidelijker is af te lezen.