• De mooiste wandeltochten door de natuur.
  • De mooiste groepswandelingen door de natuur.
  • Wandelagenda
  • Bruikbare wandeltips
Home » Wandelroutes » Training » Wandeltips » Wandelen met je smartphone

Wandelen met je smartphone

Bijna allemaal hebben we een smartphone. Vele gebruiken in de auto de smartphone om van A naar B te navigeren. Maar wist je dat je de smartphone ook prima als volwaardig gps kan gebruiken om te wandelen of fietsen? Ik leg je uit hoe je je telefoon ombouwt naar een volwaardig gps. 

Op internet zijn er diverse navigatie apps beschikbaar die je kunt gebruiken voor je iPhone/iPad of android telefoon. Zelf gebruik ik Topo gps (niet gratis) maar er zijn er genoeg die wel gratis zijn. De meeste gratis apps zijn wel met reclame maar voor een betaalde app betaal je maar een klein bedrag. Als je de app geïnstalleerd hebt dan kun je op pad gaan met je telefoon als gps. 

Tijdens het wandelen wil je het liefst in alle weersomstandigheden op pad gaan. Gelukkig zijn steeds meer smartphones water en stofdicht.

Accu smartphone

Een smartphone heeft een interne accu terwijl een gps meestal nog gebruikt maakt van batterijen. Vanwege dat een gps informatie stuurt naar satellieten gebruikt deze veel stroom. Een smartphone heeft naast dat je kunt bellen heel veel functionaliteiten dus gebruik je je telefoon bij het wandelen of fietsen als gps schakel dan overbodige functies uit. Ook kun je de helderheid van je scherm aanpassen want ook deze gebruikt veel stroom. De meeste smartphones houden een flinke wandeling of fietstocht wel vol. Maar wat als je langer met je smartphone wilt navigeren? Ook daar is een oplossing voor.

Powerbank

Een powerbank is een mobiele accu die je van te voren kunt opladen. Met een bijgeleverd snoertje verbind je de powerbank met je smartphone en je kunt weer verder. Let ook op het gewicht en de capaciteit van de powerbank.

Voordeel smartphone

Een smartphone touchscreen heeft een heel groot voordeel. De kaarten die je erop kunt zien zijn vele malen scherper en veel helderder dan op een gps. Ook is het scherm vele malen groter waardoor alles veel duidelijker af te lezen is.


«   »