Wandelen in De Biesbosch

De Biesbosch is een beschermd natuurgebied. Het is het grootste zoetwatertijdengebied van Europa. Je kunt in de Biesbosch bij Werkendam mooi wandelen. De Biesbosch is één van de Nationaal Parken in Noord-Brabant en ligt in de gemeente Altena. Het park is een ware belevenis voor jong en oud!

Een korte wandeling over onverharde en verharde paden. Mooie lange wandelroutes van meer dan 20 kilometer. Wandelen over smalle dijkjes met begroeide kreken. Wandelen door de polders met weilanden en vele soorten weidevogels

Vogels spotten in De Biesbosch

Veel mensen nemen in dit gebied hun verrekijker mee om vele soorten vogels te spotten. Voor vogelspotters is dit natuurgebied een waar paradijs.

In de Biesbosch kun je prachtige wandelroutes maken. Als je gaat wandelen in de Biesbosch kun je de auto parkeren bij het Biesbosch Museumeiland.

Sommige wandelroutes zijn alleen maar met een bootje bereikbaar. Je kunt ook een fluisterbootje huren bij jachthaven Vissershang. Het adres is Vissershang 6 4273 PE Hank. Ga je wandelen in de Biesbosch dan ga je voor het echte avontuur!

Op zoek naar bevers in De Brabantse Biesbosch.

De Biesbosch is een groot natuurgebied waar je op zoek kunt gaan naar bevers.

Bevers in De Biesbosch knagen aan stammen van bomen.

Bevers knagen aan stammen van bomen.

Oostwaardpad

Een lange afstandswandeling van 21 km die veel over boerenland gaat en beschikbaar is gesteld door de boeren. Het Oostwaardpad is een wandeltocht met fraaie uitzichten en Hollandse wolkenluchten.

Tijdens de wandeling van het Oostwaardpad kun je gebruik van een trekpontje. Het trekpontje brengt wandelaars naar de overkant. De wandelroute kan dan worden voortgezet. (foto).

In de Biesbosch staat ook een griendwerkershut verscholen waar je kunt overnachten. Er zijn geen voorzieningen aanwezig. Het Oostwaardpad gaat grotendeels over onverharde wandelpaden. Honden zijn tijdens deze wandeltocht niet toegestaan.

Honden in de Biesbosch

Honden zijn in de Biesbosch welkom. Op de meeste plaatsen moeten honden wel aangelijnd zijn. Niet overal in de Biesbosch zijn honden toegestaan. Let dus goed waar je in De Biesbosch met de hond los mag lopen. Het zijn maatregelen die nodig zijn om de natuur te beschermen.

Dit om de vele soorten vogels en bezoekers te bewaken. Bij het bezoekerscentrum Nationaal Park Biesbosch kun je voor veel informatie terecht. Je kunt er vragen waar je met de hond los mag lopen en waar de hond aangelijnd moet zijn. Ook staan in het gebied speciale borden waar dit wordt aangegeven.