Wandelroutes: Loonse en Drunense Duinen

De Loonse en Drunense Duinen vind je in Noord-Brabant. Naast bos en heide vind je er ook ook grote zandvlaktes. Het gebied is één van de grootste stuifzandgebieden van Europa.  Maak een mooie wandelroute door de Drunense Duinen.

Het natuurgebied in Noord-Brabant is ruim 3500 hectare groot. Het is één van de mooiste natuurgebieden van Nederland. Het stuifzandgebied ligt in een driehoek tussen Waalwijk, Tilburg en Den Bosch.

Vanaf 2002 zijn de Loonse en Drunense Duinen aangemerkt als Nationaal Park. Aan de oostkant van dit mooie natuurgebied vinden we het populaire attractiepark De Efteling.

Stuifzand in Brabantse Sahara

De Loonse en Drunense duinen wordt ook wel eens de Brabantse Sahara genoemd. Het stuifzand in het natuurgebied is levend en daardoor in Nederland zeldzaam.

Loonse en Drunense Duinen.

Nationaal Park Loonse en Drunense Duinen

Wandelen in de Loonse en Drunense Duinen.

Uitgestrekte bossen, heide en zandvlaktes

Honden in de loonse en Drunense Duinen

Wandel met je hond en laat je trouwe viervoeter ravotten door het stuifzand. Er is een honden losloopgebied bij de Roestelberg. Deze wandelroute is gemarkeerd met speciale bordjes. Let op de blauwe bordjes waar een symbool van een hond op staat.

Ook is er een losloopgebied voor honden bij Bosch en Duin. Lekker met je hond wandelen door de duinen en het stuifzand. Uitgestrekte naaldbossen en zandvlaktes wisselen elkaar af. Ook bij de Rustende Jager kun je met de hond los lopen.

Niet overal mag je met de hond los lopen. Waar mogen de honden los lopen en lekker rennen en ravotten?

  • Bij De Roestelberg vinden we een loslooproute van 4.5 km.
  • Tussen Natuurpoort Herberg, De Drie Linden en De Rustende Jager vinden we een loslooproute van 4 km.
  • Bij Bosch en Duin vinden we ook nog een hondenloslooproute.