Home » Nationale Parken Brabant » Nationaal Park - De Biesbosch

Nationaal Park De Biesbosch

Biesbosch Museum Nationaal Park De Biesbosch.

De Biesbosch is een avontuurlijk natuurgebied met naast eilandjes met wilgenbossen en kreken. Je kunt in dit gebied heerlijk wandelen maar de ruige natuur van dit moerasgebied laat zich het best beleven op het water in een klein bootje. Het is een stil gebied en met een bootje vaar je al peddelend en bukkend onder de lagen takken door en verken je de smalste kreken van dit gebied. Wellicht dat je ook nog een ijsvogeltje kunt spotten. Ook leven er in dit natuurgebied vele bevers. Wil je een fluisterbootje huren dan kan dat bij jachthaven Vissershang.

Jachthaven Vissershang

Visseshang 6

4273 PE Hank

Ga je voor de Biesbosch dan ga je voor het avontuur!

Wandelen in de Biesbosch

De Biesbosch is een ware belevenis! Een korte wandeling over verharde paden, tot lange wandelroutes van meer dan 20 kilometer. Wandelen over smalle dijkjes met begroeide kreken, wandelend door de polders met weilanden en vele soorten weidevogels.

Heel veel mensen nemen in dit gebied hun verrekijker mee om de vele soorten vogels te spotten. Een waar paradijs voor de vele vogelspotters in dit natuurgebied. In de Biesbosch kun je prachtige wandelroutes maken. De Biesbosch is één van de vier Nationale Parken in Brabant en ligt in de gemeente Altena.

Nationaal Park De Biesbosch.

Oostwaardpad, mooi in alle seizoenen

Een lange afstandswandeling van om en nabij de 21 km die veel over boerenland gaat en beschikbaar is gesteld door de boeren zelf is het Oostwaardpad. Een lange afstand wandeling waarbij je kunt genieten van fraaie uitzichten en Hollandse wolkenluchten. Ook vindt je er tijdens de wandelroute een trekpontje die over de Bakkerskil gaat. Het Oostwaardpad is mooi in alle seizoenen. Honden zijn tijdens deze wandelroute niet toegestaan.

Honden zijn in de Biesbosch wel welkom maar op de meeste plekken moeten ze wel aangelijnd zijn. Niet overal in de Biesbosch zijn honden toegestaan let dus goed op waar het wel en niet mag. Bij het bezoekerscentrum kun je vragen waar je wel en niet met de hond mag wandelen. Ook staat het in het gebied met borden aangegeven.