• De mooiste wandeltochten door de natuur.
  • De mooiste groepswandelingen door de natuur.
  • Wandelagenda
  • Bruikbare wandeltips
Home » Nationale Parken Brabant » Nationaal Park - De Biesbosch

Nationaal Park De Biesbosch

Biesbosch Museum Nationaal Park De Biesbosch.

Uitzicht vanaf het water op het Biesboschmuseum.

In Nationaal Park De Biesbosch zijn veel wandelmogelijkheden om de ruige natuur te ontdekken. Het is een uniek en avontuurlijk natuurgebied met grienden, kreken en uitgestrekte wilgenbossen.

De ruige natuur van dit moerasgebied laat zich het best beleven op het water in een klein bootje. Het is een stil en vogelrijk natuurgebied in de provincie Noord-Brabant. Met een bootje vaar je al peddelend en bukkend onder de lagen takken door en verken je de smalste kreken van dit gebied.

Wellicht dat je nog een ijsvogeltje kunt spotten. Ook leven er in dit natuurgebied vele bevers. Wil je een fluisterbootje huren dan kan dat bij jachthaven Vissershang.

Jachthaven Vissershang
Visseshang 6
4273 PE Hank

Ga je voor de Biesbosch dan ga je voor het avontuur!

Wandelen in de Biesbosch

Nationaal Park De Biesbosch is voor wandelaars een ware belevenis! Een korte wandeling over verharde paden, tot lange wandelroutes van meer dan 20 kilometer. Wandelen over smalle dijkjes met begroeide kreken. Wandelen door de polders met weilanden en vele soorten weidevogels.

In dit unieke gebied kun je mooie wandelroutes maken. Rondom De Biesbosch is er veel te ontdekken. Er zijn veel wandelroutes uitgezet. Ook ligt er een compleet wandelknooppunten netwerk.

Het is avontuurlijk om met een speciale wandelexcursie mee te gaan. Steek het water over en wandel midden in de natuur!

Heel veel mensen nemen in dit gebied hun verrekijker mee om de vele soorten vogels te spotten. Het is een paradijs voor de vele vogelspotters in dit natuurgebied. De Biesbosch is één van de vier Nationale Parken in Brabant en ligt in de gemeente Altena.

Nationaal Park De Biesbosch.

Oostwaardpad, mooi in alle seizoenen

Het Oostwaardpad is een lange afstandswandeling van 21 km in Noord-Brabant. De wandelroute gaat veel over boerenland en is beschikbaar gesteld door de boeren. Geniet van fraaie uitzichten en Hollandse wolkenluchten. De wandelroute heeft ook een trekpontje. Het trekpontje brengt wandelaars naar de overkant van het riviertje Bakkerskil.

Het Oostwaardpad kun je wandelen in alle seizoenen. Honden zijn tijdens deze wandelroute niet toegestaan.

Honden zijn in De Biesbosch welkom, maar op de meeste plekken moeten ze aangelijnd zijn. Niet overal in De Biesbosch zijn honden toegestaan. Let dus goed op waar je wel en niet met de hond mag wandelen.

Bij het bezoekerscentrum kun je vragen waar je wel en niet met je hond mag wandelen. In het gebied staat het met borden aangegeven.