Wandelen in de Biesbosch

De Biesbosch is een ware belevenis! Een korte wandeling over verharde paden, tot lange wandelroutes van meer dan 20 kilometer. Wandelen over smalle dijkjes met begroeide kreken, wandelend door de polders met weilanden en vele soorten weidevogels. Heel veel mensen nemen in dit gebied hun verrekijker mee om de vele soorten vogels te spotten. Een waar paradijs voor de vele vogelspotters in dit gebied. In de Biesbosch kun je prachtige wandelroutes maken. De Biesbosch is één van de vier Nationale Parken in Brabant en ligt in de gemeente Altena.

Sommige wandelroutes zijn alleen maar met een bootje bereikbaar. Je kunt ook een fluisterbootje huren bij jachthaven Vissershang. (Vissershang 6 4273 PE Hank). Als je gaat wandelen in de Biesbosch dan ga je voor het avontuur!

Wandelen met de hond

Honden zijn in de Biesbosch welkom maar op de meeste plekken moeten ze wel aangelijnd zijn. Niet overal in de Biesbosch zijn honden toegestaan let dus goed op waar het wel en niet mag. Bij het bezoekerscentrum kun je vragen waar je wel en niet met de hond mag wandelen. Ook staat het in het gebied met borden aangegeven.

Oostwaardpad

Een lange afstandswandeling van om en nabij de 21 km die veel over boerenland gaat en beschikbaar is gesteld door de boeren zelf. Het Oostwaardpad is een wandeling waarbij je kunt genieten van fraaie uitzichten en Hollandse wolkenluchten. Ook vindt je er tijdens de wandelroute een trekpontje die over de Bakkerskil gaat.

Dank voor het delen