Slot Loevestein en het Munnikenland

Aan de rand van het vestingstadje Woudrichem vinden we één van de bekendste kastelen van Nederland. Naast het bezichtigen van het monumentale kasteel kun je rondom de binnenplaats en prachtige wallen een heerlijke wandeling rond het kasteel en het Munnikenland maken. Het geeft je een mooi uitzicht over de maas en de waal. Vanaf Woudrichem vaar je met het voet en fietsveer naar Slot Loevestein. Tip: parkeer je auto in het vestingstadje Woudrichem en wandel zo via het veer naar het Slot Loevestein.

 

Als je door het poort van het slot wandelt kom je in een historisch straatje met een soldatenhuisje. Je bevind je direct in Middeleeuwse sferen. In en rondom de vestiging is er van alles te beleven. Zo kun je in het natuurgebied Munnikenland korte maar ook langere wandelingen maken. Geniet van de kuddes Konikpaarden en de Rode Geuzen die in dit gebied leven. Een dagje Loevestein is een belevenis voor jong en oud.

 

Tarieven Slot Loevestein.

De tarieven voor het voet en fietsveer bedragen voor volwassenen €1,40 en kinderen tot 12 jaar €0,80. Met de fiets betaal je nog €0,50 op het bestaande tarief. 

 

Wil je het kasteel Slot Loevestein bezoeken dan betaal je €13,50 en kinderen van 4 t/m 8 jaar €9,00. Kinderen t/m 3 jaar hebben gratis entree. Groepen vanaf 25 personen krijgen €1,00 korting. De Taverne is van maart t/m oktober dagelijks geopend van 11:00 tot 17:00 uur.

Bezoek ook eens het kasteel in Dussen met zijn kasteeltuin.