De Oude Hondsberg - 16 km

Start en eindpunt: Natuurpoort Groot Speijck - Van Tienhovenlaan 4 - 5062 SK Oisterwijk - Plan route

Parkeren: Bij de Natuurpoort is een groot parkeerterrein waar je de auto kunt parkeren.

Terrein: de wandelroute gaat veel over onverharde wandelpaden.

Horeca: In Oisterwijk zijn volop horecagelegenheden waaronder Boshuis Venkraai.In Moergestel vinden we restaurant Croy 't Stokske.

Honden: Mits de geldende regels worden nageleefd, zijn honden in dit gebied toegestaan.

Oisterwijkse bossen en vennen

De Oude Hondsberg is een mooie wandelroute door de Oisterwijkse Bossen en Vennen. Het natuurgebied is 63 hectare groot en is eigendom van het Noord-Brabant Landschap. De wandeltocht start bij natuurpoort Groot Speijk dat ligt in de Oisterwijkse Bossen en Vennen.

We wandelen naar de Oude Hondsberg. Dit is een mooi en gevarieerd bosgebied waar het beekje de Reusel sierlijk en slingerend doorheen stroomt. Na het verlaten van natuurgebied De Oude Hondsberg wandelen we door het bosgebied Ter Braakloop.

Dit is een stuifzandgebied dat is aangeplant met dennenbomen. Ter Braakloop is een afwisselend bosgebied met naast dennenbomen ook  indrukwekkende beuken.

Na het bosgebied Ter Braakloop wandelen we weer richting De Oude Hondsberg. We wandelen nog een stukje langs het beekje de Reusel. Vervolgens gaat de wandelroute weer naar de Oisterwijkse Bossen en Vennen.

De Oisterwijkse Bossen en Vennen zijn onder wandelaars populair. De Oude Hondsberg en Ter Braakloop zijn mooie natuurgebieden om te wandelen. Geniet van bossen, heidevelden en mooie vennen. Een gevarieerde wandeltocht door een mooi bosgebied vanaf Natuurpoort Groot Speijck in Oisterwijk.

Wandelroute

De Oude Hondsberg 16 Km
Geografische data – 526,5 KB 523 downloads

Foto's

Kapel Onze Lieve Vrouw van de Vrede. Wandelroute De Oude Hondsberg.

Kapel Onze Lieve Vrouw van de vrede

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.