Voetverzorging voor wandelaars

Zonder gezonde voeten kom je nergens dus is een goede voetverzorging belangrijk. Problemen en ongemakken willen we zoveel mogelijk voorkomen.

Als je veel wandelt verdienen je voeten veel aandacht en de juiste verzorging. Wat is nodig voor een goede voetverzorging voor en na een wandeling. Geef je voeten de juiste behandeling die ze nodig hebben.

Als wandelaar is een goede voetverzorging juist extra belangrijk. Als je de voeten niet goed onderhoud of verzorgd kunnen er voetklachten ontstaan. Klachten die vaker voor kunnen komen zijn zweetvoeten, blaren en schimmelnagels.

Geef je voeten regelmatig de aandacht en de verzorging die ze nodig hebben. Zo blijven je voeten zo lang mogelijk gezond en in een goede conditie. Voeten worden qua verzorging betreft veelal over het hoofd gezien. Veel mensen geven ze niet de verzorging en aandacht die ze verdienen.

Het belang van een goede voetverzorging

Een goede voethygiëne hoeft niet veel tijd te kosten. Na het wassen van de voeten is het belangrijk om je voeten goed af te drogen. Droog je voeten ook af tussen je tenen, zo voorkom je voetschimmel.

Draag in wasruimtes, kleedkamers e.d. altijd slippers. Deze ruimtes zijn een bron van bacteriën. Probeer schimmelinfecties zoveel mogelijk te voorkomen.

Smeer je voeten na het wassen in met een crème. Gebruik ook regelmatig een scrub, dit om dode huidcellen te verwijderen. Voor een goede voethygiëne koop je het liefst producten die vrij zijn van schadelijke stoffen.

Was dagelijks je voeten met producten die geen zeep bevatten. Zeep droogt de huid namelijk uit. Ook kun je beter geen ingrediënten gebruiken zoals parfum (etherische olie). Parfum in verzorgingsproducten vergroot de kans op allergische reacties.

Ook hoef je geen speciale voetcrème te gebruiken, dit is een mythe. Elke crème zonder schadelijke stoffen volstaat prima.

Tip: neem na een lange wandeling een voetenbad met lauwwarm water. Doe er een paar druppeltjes natuurlijke olie in. Zo zorg je voor zachte en mooie voeten. Na een dag wandelen is het heerlijk je vermoeide voeten te verwennen.

Dagelijkse voetverzorging voor thuis.

Dagelijkse voetverzorging is erg belangrijk

Voor en na het wandelen je voeten insmeren

Voor het wandelen kun je de voeten insmeren en beschermen met een crème. Zo bescherm je de voeten tegen belasting en wrijving. Er zijn voetcrèmes in de handel die transpirerende voeten zoveel mogelijk tegengaan. Helaas zitten in deze producten veel schadelijke stoffen waaronder parfum. Ook na het wandelen kun je de voeten insmeren met een goede voetcrème.

Tip: Heb je last van zweetvoeten neem dan een extra paar sokken mee zodat je ze onderweg kunt wisselen.

Na het wandelen je voeten verzorgen

Na het wandelen verwen je de voeten met een voetenbad met lauwwarm water.  Doe er een scheutje natuurlijke olie in en blijf 10 minuten met je voeten erin zitten. Smeer ze daarna in met een crème zonder schadelijke stoffen.

Pedicure voor voetproblemen

Voetproblemen zoals transpirerende voeten, blaren, schimmels of schimmelnagels kun je meestal zelf goed behandelen. Schimmelnagels kunnen heel hardnekkig zijn en vragen heel veel geduld en doorzettingsvermogen. Een medische pedicure kan je een goed advies geven over een goede behandeling.