Kasteel in Dussen

Het kasteel in Dussen is een 13e eeuwenoud kasteel en is de trots van het dorp Het kasteel behoort tot één van de mooiste kastelen van Nederland. Naast het kasteel heeft het ook nog een grote kasteeltuin. Een romantisch kasteel wat voor vele mensen ook een mooie trouwlocatie is. Veel mensen zouden graag in kasteel Dussen trouwen. Het wordt zeker de mooiste dag van je leven. In en rond het kasteel vinden jaarlijks ook wat evenementen plaats.

 

Evenementen die er worden georganiseerd zijn de dag van het kasteel ''kastelendag'' op tweede pinksterdag. Tijdens het tweede weekend van september kun je het kasteel zowel van binnen als van buiten bewonderen tijdens de Open Monumentendag. Op een mooie dag kun je er op uit trekken om dit kasteel te aanschouwen. In elk seizoen is het weer genieten om wat foto's te maken. Ook als het donker is kun je van het kasteel mooie foto's maken. Het kasteel is dan prachtig verlicht.

 

Naast de buitenkant is het ook mogelijk om het kasteel met een gids van binnen te bezoeken. Wandel met een gids mee en laat oude tijden herleven. De tarieven bedragen €3,00 voor volwassenen en kinderen tot 3 jaar hebben gratis entree.

Kasteel in Dussen verlicht

Het kasteel in Dussen is 's avonds prachtig verlicht.

Bezoek ook eens het Slot Loevestein in Poederoijen (Gld) nabij Woudrichem.