Met een kleine rugzak wandelen

Ga je er lekker op uit om een stevige wandeling te maken dan is een goede rugzak zeker geen overbodige luxe. Koop een rugzak voor het doel waarvoor je hem gaat gebruiken. Heb je een te grote rugzak dan neem je al snel te veel mee, maar is je rugzak voor het doel waarvoor je hem gaat gebruiken te klein dan kun je weer niet genoeg meenemen.

Tip: pas je rugzak met een ruime hoeveelheid aan bagage. Met het gewicht kun je veel beter inschatten of de rugzak voor jou lekker zit.

Hoeveel liter is een dagrugzak

Voor een dagwandeling is normaliter een dagrugzak van 10 tot 15 liter meer dan voldoende. Uiteraard ben je dan wel beperkter in wat je mee gaat nemen. Maar vergeet niet alles wat je meer meeneemt moet je ook mee sjouwen. Denk er van te voren goed over na waar je de rugzak voor gaat gebruiken. Wil je ook is een overnachting doen of een paraplu, extra trui of jas meenemen dan kom je al gauw aan een dagrugzak van zo'n 20 tot 25 liter. Goede merken dagrugzakken zijn o.a. Vaude en Deuter.

Lichtgewicht trekking rugzak

Als je gaat wandelen dan doe je dat natuurlijk liefst zo comfortabel mogelijk. Het beste kies je voor een lichtgewicht trekking rugzak.  Er zijn vele soorten dagrugzakken voor de wandelaar in omloop dat lastig kan zijn om tot een goede keuze te komen. Let er op dat je zeker voor wat langere afstanden een dagrugzak kiest met verstelbare schouder en heupbanden. Liefst ook nog met een borstbandje wat er voor zorgt dat de schouderbanden iets omhoog worden gedrukt waardoor het minder wrijving geeft. Ook zorgt het borstbandje ervoor dat de schouderbanden op hun plek blijven zitten. Belangrijk is om de rugzak met gewicht goed af te stellen wat dan weer zorgt voor een comfortabeler en prettige wandeltocht.

Zweten met een dagrugzak

Heb je vooral in de zomer als je een rugzak draagt last van zweten, koop dan een rugzak met een mesh-rugpand van gaas. Het gaas zorgt er voor dat je rugzak een stukje van je rug af komt te staan waardoor er meer ventilatie ontstaat en het zweet op je rug beter afgevoerd kan worden.

Kies een dagrugzak met veel handige vakken.

Als je een rugzak koopt kijk dan ook naar het aantal opbergmogelijkheden zodat je alles goed kan scheiden en zo alles makkelijker kan vinden. Sommige rugzakken zijn aan de bovenkant te openen met een rits maar er zijn ook rugzakken die aan de bovenkant een klep hebben. Kies wat je zelf het prettigst vind. De meeste rugzakken hebben aan de onderkant een rits waar een regenhoes in zit zodat bij regen of een bui je rugtas toch redelijk droog blijft.

Zelf loop ik liever met een wandel heuptas dit heeft toch ook zeker zijn voordelen lees meer >