• De mooiste wandeltochten door de natuur.
  • De mooiste groepswandelingen door de natuur.
  • Wandelagenda
  • Bruikbare wandeltips

De Oude Hondsberg - 16 km

De Oude Hondsberg is een mooie wandelroute door de Oisterwijkse Bossen en Vennen. Het natuurgebied is 63 hectare groot en is eigendom van het Noord-Brabant Landschap. De wandeltocht start bij natuurpoort Groot Speijk dat ligt in de Oisterwijkse Bossen en Vennen.

We wandelen naar de Oude Hondsberg. Dit is een mooi en gevarieerd bosgebied waar het beekje de Reusel sierlijk en slingerend doorheen stroomt. Na het verlaten van natuurgebied De Oude Hondsberg wandelen we door het bosgebied Ter Braakloop.

Dit is een stuifzandgebied dat is aangeplant met dennenbomen. Ter Braakloop is een afwisselend bosgebied met naast dennenbomen ook  indrukwekkende beuken.

Na het bosgebied Ter Braakloop wandelen we weer richting De Oude Hondsberg. We wandelen nog een stukje langs het beekje de Reusel. Vervolgens gaat de wandelroute weer naar de Oisterwijkse Bossen en Vennen.

De Oisterwijkse Bossen en Vennen zijn onder wandelaars populair. De Oude Hondsberg en Ter Braakloop zijn mooie natuurgebieden om te wandelen. Geniet van bossen, heidevelden en mooie vennen. Een gevarieerde wandeltocht door een mooi bosgebied vanaf Natuurpoort Groot Speijck in Oisterwijk.

Oisterwijkse bossen en vennen.

Wandelroute

De Oude Hondsberg 16 Km
Geografische data – 526,5 KB 134 downloads

Informatie wandeltocht

Startpunt

Natuurpoort Groot Speijck - Van Tienhovenlaan 4 - 5062 SK Oisterwijk - Plan route

Parkeren

Bij de Natuurpoort is een groot parkeerterrein waar je de auto kunt parkeren.

Honden

Mits de geldende regels worden nageleefd, zijn honden in dit gebied toegestaan.


Horeca

In Oisterwijk zijn volop horecagelegenheden waaronder Boshuis Venkraai. In Moergestel vinden we restaurant Croy 't Stokske.

Restaurant 't Stokske

Zandstraat 1

5066 CA Moergestel

Boshuis Venkraai

Bosweg 162

5062 SH Oisterwijk


Foto's


«   »