De bossen van de Baronie 15 km

Gepubliceerd op 24 februari 2019 om 10:00

Op zondag 24 februari wandelden we met de groep weer een mooie wandeltocht. ''De bossen van de Baronie, een wandeltocht van ruim 15 km. We kregen van veel wandelaars complimenten over deze mooie georganiseerde wandeltocht. Het weer was werkelijk fantastisch het leek wel lente en dat in een wintermaand. We hebben met z'n alle weer volop genoten van deze wandeltocht. Na 8 km wandelen hadden we een horecagelegenheid bij Huis ten Bosch waar we onder het genot van een hapje en een drankje weer gezellig wat konden bijkletsen.

 

De bossen van de Baronie kent oude dennen en naaldbossen die ieder hun eigen karakter hebben. Lange lanen en enkele vennetjes maken het een prachtig wandelgebied. Naast veel zingende vogeltjes hoor je met regelmaat in dit natuurgebied ook de specht. Je kunt in dit natuurgebied bij Breda heerlijk wandelen. De bossen van de baronie kent verschillende natuurgebieden waarbij er voor de wandelaar veel afwisseling is. Tijdens onze wandeltocht moesten we soms even wat klimmen. Door de storm van begin 2018 waren er veel omgevallen bomen. Het was een avontuurlijke wandeltocht, en we kwamen op plekken waar je anders nooit zou komen. Al met al kunnen we terug kijken op een mooie en geslaagde wandeldag.

Baronie van Breda

Het wordt ook wel eens de achtertuin van Breda genoemd. Mooie wandelroutes door het Markdal en Mastbos. De Baronie van Breda bestaat uit een aantal natuurgebieden waaronder De Chaamse Bossen, Het Liesbos, het Markdal waarbij we wandelen langs De Mark. Ook de Strijbeekse Heide maakt deel uit van het natuurgebied. In het gebied zijn verschillende routes uitgezet. Voor een mooie natuur en gevarieerde wandelingen wandel dan eens in de achtertuin van Breda!

Dank voor het delen


«   »